Sijainti: Kurssit -> Verkkojulkaisun perusteet
Päivitetty viimeksi 22.01.2023 kello 19:29

Verkkojulkaisun perusteet - Stadia 2005

Tavoitteet

Tämän kurssin tavoitteena on oppia tekemään ja muokkaamaan webbisivuja. Tämä tarkoittaa, että opiskelija ymmärtää, mistä webissä on ylipäätään kyse, miten se toimii ja miten noita sivuja luodaan ja luetaan. Perustietojen jälkeen käymme läpi web-sivuston suunnitteluun liittyviä sudenkuoppia ja perusvirheitä, joita kannattaa välttää.

Lopuksi käymme läpi edistyksellisempiä (ja siten aika paljon vaikeampia) menetelmiä web-sivujen luomiseksi. Emme kuitenkaan peruskurssilla pysty millään niitä kaikkia opettelemaan, joten muutamien tekniikoiden käsittely jää lähinnä esittelyksi. Myöskään kuvankäsittelyn tai multimediataiteen luomisen tekniikoita ei tällä kurssilla käsitellä, sillä niitä varten on omat kurssinsa.

Kurssille osallistujan tulee hallita tietokoneen käytön perusteet, eli miten web-selainta käytetään, miten tekstitiedostoja luodaan ja muokataan, miten ne tallennetaan omalle (paikalliselle) kovalevylle ja miten ne sieltä käytön jälkeen poistetaan. Lisäksi on välttämätöntä osata lukea useita web-sivuja yhtäaikaa sekä käyttää selainta ja muita ohjelmia yhtäaikaa, toisin sanoen siirtyä ohjelmasta/ikkunasta toiseen sulkematta ikkunoita. Paljon muita taitoja ei tarvita.

Materiaalit

Kurssi sisältöineen löytyy tästä linkistä.